fbpx

Berlin är Tysklands huvudstad och en av Europas viktigaste städer både finansiellt och kulturellt. Med sina 3,3 miljoner invånare är det också Tysklands största stad.

Berlin har massor av sevärdheter, och Brandenburger Tor är en av de populäraste. Den byggdes i slutet av 1700-talet och är idag en världskänd symbol för Berlin som man inte vill missa.

Men utöver gamla byggnader och monument så är Berlin också en av Europas modernaste städer, med ett världskänt nattliv och massor av olika festivaler och andra tillställningar.
Kurfürstendamm är Berlins allra mest kända affärsgata med ett stort utbud på internationella, lyxiga butiker. För alla shoppingintresserade så är en promenad längs Kurfürstendamm ett måste. Men precis som med resten av Berlin så har även folk utan suget för shopping och nattliv anledningar att besöka Kurfürstendamm.
Förutom en trevlig atmosfär så har gatan också Breitscheidplatz med den kända Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, en kyrka som tidigare var en av Berlins högsta byggnader. Den blev söndersprängd under kriget och har sedan dess lämnats i sitt befintliga skick

Berlin är trots dess blandning av historia och moderna byggnader också en imponerande naturvänlig och grön stad, med vackra parker som Viktoriapark och Rudolph-Wilde-Park, samt träd utplacerade längs de flesta av stadens gator. Vill man ta en stund och slappna av så bör man verkligen ge Berlins parker ett besök.