fbpx

Jag och min man tågluffande till Rom. Därifrån till en vän i Umbrien och sedan tillbaka till Rom. Därefter ville vi besöka släktingar i Barcelona och fick ta en rejäl sväng norrut, förbi Milano, upp i Frankrike och sedan ner hela vägen.

På det tåget blev det dramatiskt. Det var fullt med folk och de flesta hade stora koffertar så det var trångt i vår kupé. Några tjejer bad en kille att lyfta upp deras väskor till hyllan ovanför dörren. När han gjorde det kom han åt nödbromsen så tåget tvärstannade med tjut och gnissel och alla konduktörer kom springande till vår kupé.

Den stackars utskällda mannen hotades med höga böter men när jag förklarade hur det hela gått till så sa de att han inte skulle behöva betala men hötte med pekfingret – men nästa gång! Den hjälpsamme slank ner på sin sovplats och vågade inte röra sig resten av resan utan låg bara och såg sig förskrämd om.

Från Barcelona åkte vi sedan till franska Pyrenéerna till andra släktingar. Hemfärden gick utefter franska medelhavskusten in i Italien. I Milano råkade vi på tjuvar inne i tåget. Just som min man lyfte upp sin väska på hyllan, drog två kvinnor upp blixtlåset i hans byxficka, tog plånboken och hoppade av tåget. Vi ringde hem och spärrade korten men det blev en ganska dyster återfärd hem. Lättnaden var stor då vi fick veta att ingen lyckats ta ut pengar på korten.