Interrail

​​Interrail Passet fungerar i 33 länder och ger dig tillgång till 40 000 olika destinationer.

Vad är Interrail?

Interrail Pass är en biljett som låter dig resa inom Europa med tåg med endast en biljett. Interrail Passet fungerar i 33 länder och ger dig tillgång till 40 000 olika destinationer.

Interrail låter dig utforska och upptäcka olika europeiska destinationer på ett praktiskt och äventyrligt sätt där du alltid är ansvarig för vart du ska åka härnäst. På vissa tåg måste du boka plats i förväg. Om du reser med Interrail Pass får du rabatt på de tåg där platsreservation krävs. Rabatter på färjor, bussar och museer är andra förmåner du kan få med ditt Interrail Pass.

Med ett Interrail Pass kan du luta dig tillbaka och njuta av utsikten medan du reser mellan dina valda destinationer.

Oavsett hur gammal du är, om du reser ensam eller i grupp, vill vara spontan eller planera hela resan i förväg, så finns det ett Interrail Pass för just din resa. Varje europeisk medborgare kan resa med interrail.

Interrail är rabatterat för ungdomar upp till 27 år och för seniorer över 60 år. För barn under 12 år är Interrail Passet gratis i sällskap med en vuxen som innehar ett Interrail Pass.

Åldern på din första resdag är den ålder som Interrail Passet ska återspegla.

En vuxen kan ta med 2 barn gratis. Barn Pass måste bokas tillsammans med Vuxen Pass.

/photos/interrail-mobile-pass.png

Interrail Mobile Pass

Vad exakt är ett Mobile Pass?

Ett Mobile Pass är en papperslös biljett som kan läggas till direkt i din telefon. Efter att ha fått ditt Mobile Pass Number är du bara några steg från att upptäcka Europa med tåg. Ladda ner Rail Planner-appen för att starta ditt äventyr.

Hur fungerar ett Mobile Pass?

För att resa med ett Mobile Pass behöver du din telefon, Rail Planner-appen, en internetanslutning (minst var tredje dag) och platsreservationer där det behövs. En orderbekräftelse med ditt ‘Mobile Pass Number’ kommer att skickas till din e-postadress efter köpet.

Varför välja ett Mobile Pass?

  • Köp nu, res upp till 11 månader senare
  • Du behöver inte välja ett startdatum förrän du reser
  • Gratis leverans – lägg till den i Rail Planner-appen

Interrail Pros
success

Res i 33 länder

Ger dig möjligheten att resa till nästan alla europeiska länder: Österrike, Belgien, Bosnien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige och Turkiet.

success

Spara hundratals kronor

Med Interrail behöver du inte köpa dussintals fullprisbiljetter längs vägen. Eftersom du betalar ett fast pris för ditt Interrail Pass, så innebär det att desto mer du reser, ju mer du kommer att spara.

success

Låga priser för alla

Även fast våra Interrail Pass är prisvärda för alla åldrar, ger vi ytterligare 10–15 % extra rabatt för ungdomar och seniorer. Vi tycker att det ska vara billigt att resa!

success

Gratis för barn

Barn upp till 11 år reser alltid gratis i sällskap med en vuxen som innehar ett Interrail Pass (Max 2 barn per vuxen).

success

Interrail Pass fördelar

Interrail Pass-innehavare får massor av rabatter och erbjudanden runt om i Europa. Du kan till exempel åka färja mellan Italien och Grekland helt gratis!

/photos/interrail-essential-information.png

Nödvändig Information

  • Se till att din enhet är kompatibel med den senaste versionen av Rail Planner-appen. Denna kan du leta upp i App Store eller Google Play.
  • När Passet har aktiverats och det första resedatumet har börjat är Passet inte längre återbetalningsbart.
  • Se till att kolla upp om platsreservation krävs innan din resa för att vara säker på att du inte missar något. Läs mer om platsreservation här.
  • För Interrail behöver du ett Pass eller Nationellt ID - se till att ditt pass är giltigt.
  • När du har påbörjat din resa kan du inte flytta ditt Pass till en annan enhet.

Hur räknar jag mina resdagar?

En resdag är en 24-timmarsperiod där du kan åka tåg med ditt Interrail Pass. Den varar från 00:00 (midnatt) till 23:59 samma kalenderdag. Du kan komma åt tågnäten där ditt Interrail Pass är giltigt varje resdag.

När du reser med nattåg behöver du bara skriva ner avresedagen. Åker du till exempel med nattåg den 6 till 7 juni skriver du bara upp 6 juni. Byter du tåg efter midnatt startar en ny resdag.

På nattågets avgångsdag kan du ta hur många tåg du vill, det är ju trots allt samma dag. Om du tar ett annat tåg efter att nattåget har anlänt måste du använda en ny resdag.

Vad är skillnaden mellan Interrail Pass & Global Pass?

Global Pass är en typ av Interrail Pass och den enda typ vi distribuerar online. Det låter dig resa mellan 33 olika länder inom Europa. Den andra typen är ”One Country Pass”. Ett Mobile One Country Pass ger dig möjligheten att upptäcka mer av ett ditt utvalda land. Detta kan endast köpas via kundtjänst.

Interrail är resebiljetten som låter dig resa mellan 33 länder i Europa.

Mobile Pass är sättet vi delar ut biljetten på. Det är nu ett digitalt Interrail Pass som du använder i mobilappen Rail Planner. Vi delar inte ut papperskort.

Vad är ett Global Pass?

Interrail Global Pass ger resenärer praktiskt taget obegränsade resor mellan 33 olika europeiska länder.

Det håller kostnaderna nere genom att resenärer endast behöver köpa en resebiljett istället för att köpa en ny punkt-till-punkt-biljett för varje resa. Observera dock att du fortfarande kan behöva göra platsreservationer.

Med Interrail Global Pass väljer du ett visst antal resdagar och en giltighetstid. Dina resdagar kan endast användas under den giltighetstid som anges på ditt Interrail Pass

Detta Pass är perfekt för dig som vill resa till flera länder; det kan vara en planerad eller spontan resa. Valet är ditt.

/photos/mountain.jpg

Hur väljer jag rätt Pass för mig?

Bestäm vilka städer eller destinationer du vill besöka. Det kan vara en kortare storstadssemester eller en längre resa. Möjligheterna är oändliga. Det blir lättare att välja rätt pass för dig om du har en ungefärlig uppfattning om dina resplaner.

Reser du från ditt hemland och tillbaka igen? Passet tillåter en ut- och en inresa till ditt hemland. Observera att dessa resor räknas som resdagar på ditt Interrail Pass.

Antalet resdagar bestämmer du själv. Du kan välja mellan Continuous Pass och Flexi Pass. Om du har ett Pass med ett visst antal resdagar är det först när du aktivt reser som dessa dagar räknas. Med ett Continuous Pass räknas resdagarna varje dag.

Interrail Pass

Ett Interrail Pass ger dig praktiskt taget obegränsade resemöjligheter inom 33 olika europeiska länder. Detta Pass är perfekt för dig som vill besöka flera länder; det kan vara en noggrant planerad resa eller någonting mer spontant. Valet är ditt.

Läs mer
Platsreservation

En platsreservation är en extra biljett till ditt Interrail Pass. Sittkraven kan variera beroende på vilket tåg du reser med. Se till att kolla upp vad som behövs för din resa i förväg. Platsreservationer är endast giltig tillsammans med ditt Interrail Pass.

Läs mer
Frågor & Svar

Har du några frågor? Vi har samlat ihop några av de vanligaste frågorna om att resa med Interrail. Behöver du ytterligare information? Kontakta vår kundtjänst, så hjälper vi dig gärna.

Kontakta Oss